У Києві затримано чергового «мінера»

06.01.2016, 10:43

У Києві затримано чоловіка, який останні кілька місяців повідомляв про мінування тих чи інших об'єктів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіціі в м.Києві.

За останні кілька місяців на спецлінію 102 надходили анонімні повідомлення про мінування станцій метро, ​​урядових будівель, магазинів та ресторанів швидкого харчування. Столичні правоохоронці, відпрацювавши зазначені об'єкти та прилеглі території, вибухових пристроїв не знаходили.

«Днями до постових поліцейських на станції метро «Лісова» звернувся громадянин, який вказав на чоловіка, що у своїй телефонній бесіді кілька разів вживав слово «мінування». Поліцейські зупинили підозрілого чоловіка й запросили до кімнати поліції. Встановивши його особу, правоохоронці з'ясували, що він причетний до серії анонімних замінувань», - ідеться в повідомленні.

32-річний місцевий житель жартома дзвонив до поліції та повідомляв про замінування різних об'єктів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - до шести років позбавлення волі.

Читайте АСН в Google News