У Вінницькій області знайшли гранати і патрони

05.01.2016, 16:57

У Вінницькій області у місцевих жителів знайшли гранати і патрони. Про це повідомили в прес-службі ГУ НПУ в області.

Боєприпаси вилучили у трьох жителів.

«Працівники поліції міста Жмеринка вилучили у місцевих жителів предмети, схожі на гранати Ф-1, капсулі, патрони, порох та саморобний пристрій у формі пістолета. До поліції надійшла інформація, що 32-річний чоловік за місцем проживання зберігає гранату. Під час санкціонованого обшуку в квартирі правоохоронці знайшли поліетиленовий пакет з боєприпасом. За словами чоловіка, гранату він купив з цікавості у свого знайомого за тисячу гривень», - сказано в повідомленні.

У іншого місцевого жителя (у якого було придбано гранату) поліцейські в шухляді письмового столу знайшли аналогічний предмет, схожий на гранату Ф-1, і запал до неї.

«Ще в одного 53-річного місцевого жителя оперативники знайшли понад 250 металевих капсулів, 20 патронів калібру 5,6 мм, металеву коробку зі шротами, мисливський порох вагою більше півкіло і саморобний пристрій у формі пістолета. Все це чоловік зберігав у власному гаражі. За його словами, всі ці речі належали його дідові і зберігаються у нього з дитинства», - сказано в повідомленні поліції.

Всі знайдені боєприпаси відправили на експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Читайте АСН в Google News