Колишнього міліціонера засудять за хабар

05.01.2016, 11:18

У Хмельницькій області за хабар судитимуть екс-міліціонера. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Колишній співробітник сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків (СБНОН) Хмельницького міськвідділу вимагав від знайомого 2 тисячі доларів хабара.

«Оперуповноважений умовляв свого знайомого передати колегам по міліцейській службі 2 тисячі доларів хабара і переконав громадянина, що лише таким чином можна вирішити питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності за шахрайство. А в разі відмови дати гроші оперуповноважений пригрозив негативними наслідками. Під час одержання хабара на території автозаправної станції працівника СБНОН затримали правоохоронці», - сказано в повідомленні.

Читайте також: У Хмельницькій області міліціонер попався на хабарі

Колишнього міліціонера звинувачують у використанні службового становища (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України) та одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Зараз хабарник перебуває під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 35 тисяч гривень. Гроші екс-міліцонер уже вніс.

Читайте АСН в Google News