ДержНС рекомендує утриматися від алкоголю 30 грудня

30.12.2015, 10:17

Державна служба з надзвичайних ситуацій рекомендує не вживати алкоголь і не курити поза приміщенням, щоб уникнути переохолодження організму 30 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДержНС.

«За прогнозами Укргідрометцентру, 30 грудня на території України спостерігатиметься холодна без опадів погода з температурою вдень 5-10 °С морозу; у західних, більшості південних областей вдень 1-6 °С морозу. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-східний, 5-10 м/с, у південній частині окремі пориви 15-20 м/с», - йдеться у ньому.

У зв'язку з цим ДержНС рекомендує громадянам дотримуватися низки правил, щоб уникнути переохолодження та обмороження. Зокрема, не вживати алкогольних напоїв, оскільки алкогольне сп'яніння сприяє високій втраті тепла і водночас викликає ілюзію тепла.

«Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження», - підкреслюється в повідомленні.

Також рекомендується не курити поза приміщенням і носити просторий одяг. «Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано носити верхній одяг, який не промокає», - додають у ДержНС.

Крім того, рекомендується у вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащувати спеціальним кремом, не носити металевих (у тому числі золотих і срібних) прикрас, а перед виходом з приміщення бажано поїсти.

Також рекомендують батькам стежити за дітьми, перебування яких поза приміщенням при низьких температурах не повинно перевищувати 15-20 хвилин.

Читайте АСН в Google News