В Україні зростає кількість розбоїв

25.05.2015, 16:29

Незважаючи на збільшення кількості розбоїв, говорити про те, що Україна повертається в 90-ті роки можна. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) повідомив перший заступник начальника департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Сергій Редька.  

«На сьогодні проблема розбоїв дуже актуальна. Багато вчиняються розбійними група, до яких, як правило, входять раніше судимі за грабежі і розбої особи. Ще до звільнення з місць позбавлення волі вони підшукують собі поплічників для скоєння різних злочинів», - сказав він.

  За його словами, кількість розбоїв з застосування вогнепальної зброї в 2015 році в порівнянні з 2014 роком збільшилася майже на 20% - з 1019 до 1220.  

У МВС розповіли, хто нелегально вивозить зброю із зони АТО  

«Але говорити, що повторюється ситуація 90-х років не можна. У 95-96 роках реєструвалося по 300 замовних убивств і вони практично не розкривалися. Сьогодні у нас не розкрито 11. Всього ж із застосуванням вогнепальної зброї зафіксовано 174 вбивства», - повідомив він.  

Крім того, він акцентував, що зростання розбоїв не пов'язано із збільшенням незаконної зброї із зони АТО, однак збільшення обороту нелегальної зброї впливає на озброєність даних груп.

Читайте АСН в Google News