МЗС відреагував на обшуки в «Бібліотеці української літератури» у Москві

15.12.2015, 19:03

14 грудня 2015 року слідчі органи Росії почали нову хвилю антиукраїнського тиску, провівши обшуки в Бібліотеці української літератури та приміщеннях її співробітників. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ, розміщеному на сайті відомства.

У МЗС особливо підкреслили обшуки у громадянки Тетяни Мунтян, яка проходить як свідок у кримінальній справі про нібито поширення української екстремістської літератури.

«Проведені у Тетяни Мунтян обшуки із застосуванням грубих методів, залякуванням та перевищенням службових повноважень слідчими органами, за результатами яких було вилучено літературу українською мовою, зокрема твори Дмитра Павличка, розцінюємо як цілеспрямовані провокаційні процеси російської влади з метою нагнітання агресивної антиукраїнської істерії на території Російської Федерації», - ідеться в повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони припинити відверте переслідування й залякування громадян України, зокрема Тетяни Мунтян, а також осіб, що належать до національних меншин Росії.

Читайте АСН в Google News