Сакварелідзе прокоментував скандальну публікацію в The Times

08.12.2015, 15:31

У бесіді з журналістом The Times прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе не міг назвати ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка як учасника корупційної махінації на суму 90 мільйонів доларів. Про це Сакварелідзе написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я дійсно розмовляв з журналістом The Times і сказав йому, що в результаті обшуку було вилучено документи, які пов'язані з конкретними рішеннями Кабміну щодо ОПЗ. А також додав, що без участі вищих ешелонів влади в такого рівня державних підприємствах кадрові рішення в Україні зазвичай не приймаються, так само як рішення про укладення значущих контрактів», - написав Сакварелідзе.

Він підкреслив, що як прокурор поки, на етапі слідства, не має права звинувачувати в корупційній діяльності будь-кого.

«Відповідно, у нашій бесіді я не міг назвати ім'я Арсенія Петровича Яценюка як учасника корупційної махінації на 90 млн. Цифра 90 (точніше - 93) мільйонів доларів фігурувала в листі журналіста на моє ім'я, в якому він уточнював, чи правильна ця сума. При цьому вона фігурувала як «завданий державі збиток». На цей лист я не відповів. Тому про достовірність публікації ви можете судити самі», - зазначив прокурор.

При цьому він нагадав, що цей же журналіст раніше писав, що Михайло Саакашвілі заявив про бажання стати прем'єр-міністром України, що надалі Михайло також публічно спростував.

Читайте АСН в Google News