Викрито канал фінансування бойовиків на Донбасі

07.12.2015, 15:46

Співробітники Державної прикордонної служби викрили канал фінансування терористів, контролюючих окуповані території на сході України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Встановлено, що власники товару і транспортних засобів вступали у фінансово-господарські відносини з представниками терористів на сході України і надалі постачали їм товар через територію РФ. Автоперевізники перетинали російсько-український кордон у не функціонуючих пунктах пропуску «Ізварине» та «Успенка», тим самим порушували законодавство України з прикордонних питань, митне законодавство і фінансували терористів. Кілька разів перевізники прибували до України без вантажів за новою партією товару.

«Одного разу водій вантажівки, житель Макіївки, що в Донецькій області, який прямував на виїзд з території України, під час прикордонно-митного оформлення надав на контроль товаросупровідні документи із пунктом призначення в м. Донецьк, завірені печатками терористичної організації», - сказано в повідомленні.

Під час подальшого опитування він повідомив, що далі до Донецька прямуватиме транзитом через РФ і закритий пункт пропуску «Ізварине».

Підакцизні товари, в даному випадку алкогольна продукція, які перевозив водій, було вилучено у встановленому порядку, передано представниками фіскальної служби й оцінено на суму понад 500 тис. гривень.

Читайте АСН в Google News