Саакашвілі озвучив, кого він вважає головними корупціонерами країни

06.12.2015, 16:20

Учасниками корупційних схем в Об'єднаній гірничо-хімічній компанії є політик і підприємець Давид Жванія, народний депутат від Народного фронту Микола Мартиненко, голова Енергоатому Юрій Недашковський, гендиректор Східного гірничо-збагачувального комбінату Олександр Сорокін і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Про це під час антикорупційного форуму заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі, пише НВ.

За його словами, через корупційні схеми в ОГХК держава щорічно втрачає $5 млрд. Також Саакашвілі заявив про участь мільярдера Ріната Ахметова в корупції на Укрзалізниці, назвавши суму недоотриманого доходу в $ 2,2 млрд. Крім того, за його словами, до корупції на Одеському припортовому заводі причетний Мартиненко. Саакашвілі зазначив, що ОПЗ недоотримав $700 млн через тіньові схеми. Він додав, що підконтрольна мільярдерові Ігорю Коломойському Укрнафта не сплатила податків на $1 млрд і має борг перед державою в $500 млн.

У цілому, за оцінкою Саакашвілі, Коломойський винен державі $2,5 млрд. Олігарха Дмитра Фірташа Саакашвілі звинуватив у витоку $500 млн через його титанові та хімічні активи.

Читайте АСН в Google News