Байден може пропустити саміт миру по Україні – Bloomberg

24.05.2024, 11:48

Президент США Джо Байден може пропустити саміт світу з України в Швейцарії, оскільки в цей же час має перебувати в Каліфорнії на заході щодо збору коштів на президентську кампанію, в якому візьмуть участь Джордж Клуні, Джулія Робертс та інші кінозірки, пише Bloomberg.

Мирна конференція у Швейцарії запланована на 15-16 червня і відбудеться після зустрічі лідерів Великої сімки в Італії. Деякі з цих лідерів поїдуть на саміт до Швейцарії, але серед них не буде ні президента Байдена, ні віце-президента Гарріс, пише бізнес-агенція з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Очікується, що після зустрічі G7 в Італії президент США відлетить до Лос-Анджелесу, щоб 15 червня взяти участь у кампанії зі збору коштів. Окрім кінозірок, у заході має взяти участь колишній президент Барак Обама, а також відомий телеведучий Джиммі Кіммел.

Як пише Bloomberg, це свідчить про те, що президент Байден все більше зосереджується на майбутніх у листопаді президентських виборах, і під час яких його головним противником буде експрезидент Дональд Трамп. А у зборі фінансів Трамп вже випереджає Байдена, зібравши 76 млн. доларів проти 51 млн. доларів у Байдена.

Читайте АСН в Google News