Перша група українських пілотів завершила перенавчання на F-16

24.05.2024, 06:41

Прес-секретар Національної гвардії Арізони Ерін Ханніган повідомила, що перша група українських пілотів вже завершила навчання на літаках F-16 на військовій базі в Арізоні, що у США. Про це пише Politico.
Пілоти проходили підготовку на 162-й військово-повітряній базі Національної гвардії у Тусоні. За словами прес-секретаря Національної гвардії, точна кількість пілотів, що завершили навчання, і дата їх випуску не розголошуються з міркувань безпеки. Після завершення початкової підготовки пілоти прямують до Європи для проходження додаткової підготовки.

Таке навчання в Європі, ймовірно, включатиме специфічні тренування, необхідні для виконання бойових завдань в умовах, характерних для регіону, а також для освоєння нового обладнання та тактик, які можуть використовуватись у європейському театрі воєнних дій.

Раніше 21 травня з'явилася інформація, що у Нідерландах завершили підготовку 10 українських спеціалістів, які навчалися з технічного обслуговування винищувачів F-16.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що вже цього літа Україна почне отримувати західні винищувачі F-16. Першими почнуть відправляти данські літаки.

Читайте АСН в Google News