З початку повномасштабної війни слідом за крейсером "Москва" пішла третина російського Чорноморського флоту

15.04.2024, 11:44

Представник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини" нагадав, що з початку повномасштабної війни в Україні Чорноморський флот фашистської Росії втратив близько третини своїх кораблів

"Якщо говорити мовою цифр, то можна говорити про третину. Однак важливим є і якісний показник, тому є над чим працювати. Насамперед це стосується носіїв крилатих ракет, яких росіяни мають десяток в акваторії Чорного моря", - сказав Плетенчук.
Однак він застеріг від думок, що окупанти не діють і вважатимуть, ніби вони "до кінця війни сидітимуть і нічого не робитимуть, склавши ласти".

"Вони постійно присутні в акваторії Чорного моря, саме у повітряному просторі. Там постійно працює як винищувальна, так і розвідувальна авіація, і це є реальною проблемою для України", - наголосив Плетенчук.

За останнім звітом Генерального штабу Збройних сил України з моменту початку повномасштабного вторгнення російських військ ворожі сили вже втратили 26 кораблів і катерів, а також одну субмарину.

У Військово-морських силах зазначають, що з 13 російських великих десантних кораблів, які перебували в строю, залишилося лише 5. Крім того, українським збройним силам вдалося знищити чотири великі десантні кораблі.

Повідомляється, що окупанти роблять спроби захистити свій флот у Чорному морі, приховуючи кораблі в бухті Новоросійська та перегороджуючи вхід до неї баржами, сподіваючись, що така тактика допоможе їм уникнути поразки.

Читайте АСН в Google News