Як ЗСУ вдалося зупинити просування ворога в умовах снарядного "голоду", - Spiegel

13.03.2024, 06:46

Збройні сили України продовжують активні бойові дії проти окупантів в умовах серйозного дефіциту боєприпасів через брак допомоги від західних союзників. Командири, які розповіли про це Spiegel, описали, як їм доводиться економити на снарядах і продовжувати вести бої.

Офіцери ЗСУ, з якими розмовляли журналісти, одностайно підтвердили, що недостатньо снарядів, техніки та військовослужбовців. На їхню думку, інтенсивні бої ведуться не на всій довжині фронту – є ділянки, де бої йдуть менш інтенсивно, але про них рідко повідомляють у ЗМІ через низьку інтенсивність конфлікту. Особливо активні бойові дії відбуваються у ключових точках, таких як околиці Бахмута, Авдіївки та Запорізької області, де обидві сторони закріпилися на своїх позиціях, і прорив фронту є малоймовірним.

З іншого боку, на північному сході Вугледара та Харківської області бої менш інтенсивні. Однак через меншу увагу до цих ділянок у бійців ЗСУ є проблеми з оснащенням, і вони стикаються з гострою нестачею боєприпасів, які інколи закінчуються повністю.

Читайте АСН в Google News