Порошенко відзначив нагородами загиблих бійців АТО

26.11.2015, 13:28

Президент Петро Порошенко нагородив високими державними нагородами військових, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, серед нагороджених - 14 військовослужбовців Збройних Сил України, четверо представників Міністерства внутрішніх справ і двоє прикордонників. Загиблих нагороджено тільки зараз через складнощі з упізнанням тіл. Значна частина нагороджених - це воїни, які загинули під час розстрілу терористами й окупантами українських підрозділів в Іловайську.

«Серед нагороджених також герої, які захищали Донецький аеропорт, селище Піски і Спартак восени 2014-го і взимку 2015 року. Двоє з них віддали своє життя, захищаючи Україну поблизу населеного пункту Майорське Донецької області в серпні 2015 року», - ідеться в повідомленні.

Кілька нагороджених загинуло в боях на території Луганської області біля населеного пункту Перемога Новоайдарського району. Серед нагороджених - головний старшина Державної прикордонної служби України Маслій Антон Олександрович, який загинув, підірвавшись на міні під час патрулювання морської акваторії українських територіальних вод біля Маріуполя у червні 2015 року.

Читайте АСН в Google News