У Німеччині розповіли чому стався витік розмови офіцерів

05.03.2024, 12:07

Витік розмови німецьких офіцерів стався через «небезпечне підключення», за словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса. Він підкреслив, що системи зв'язку відомства не зазнали злому, а витік даних стався через приватну помилку.

За словами Пісторіуса, «не всі учасники дотримувалися процедури безпечного підключення», і витік стався саме внаслідок приватної помилки.

"Не всі учасники дотримувалися процедури безпечного підключення", - сказав Пісторіус. «За наявними даними, стався витік даних учасника в Сінгапурі». Цей офіцер підключився до секретної розмови Бундесвера через «відкрите з'єднання».

Відомо, що 19 лютого у Сінгапурі перебував бригадний генерал Франк Грефе для відвідування авіаційної виставки.

Російська пропаганда опублікувала запис телефонної розмови, в якій командувач ВПС Інго Герхарц та бригадний генерал Франк Грефе обговорювали питання з двома іншими офіцерами Бундесверу. Розмову було здійснено через програмне забезпечення для відеоконференцій Webex на нешифрованій лінії. Розслідування проводиться службою військової контррозвідки Німеччини (MAD), і міністр ініціював попереднє дисциплінарне розслідування щодо учасників розмови.

Читайте АСН в Google News