Росія вирішила посилити контроль за поставками продуктів з Туреччини

26.11.2015, 12:24

Уряд Росії доручив Россільгоспнагляду посилити контроль за поставками сільгосппродукції і продовольства з Туреччини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства сільського господарства РФ.

За словами міністра сільського господарства Олександра Ткачова, у середньому 15% турецької сільгосппродукції не відповідає російським нормам, а з початку 2015 року зареєстровано близько 40 випадків виявлення залишків заборонених і шкідливих речовин у турецькій продукції тваринного походження.

«Наразі режим посиленого лабораторного контролю діє щодо двох турецьких підприємств, на шести підприємствах запроваджено режим тимчасових обмежень. У плодоовочевій продукції також виявлено істотне перевищення максимально допустимих рівнів вмісту пестицидів, нітратів і нітритів», - зазначив Ткачов.

Повідомляється, що уряд Російської Федерації доручив Россільгоспнагляду посилити контроль за поставками сільгосппродукції і продовольства з Туреччини, а також організувати додаткові перевірки на кордоні і в місцях виробництва в Туреччині.

Читайте АСН в Google News