Шольц: Німеччина не постачає ракети Taurus Україні, бо вони можуть долетіти до Москви

01.03.2024, 07:30

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не хоче постачати Україні ракети Taurus, оскільки дальність їхньої дії дозволяє вразити цілі у Москві.

Шольц заявив, що деякі інші види озброєнь, наприклад, реактивна система залпового вогню MARS II (варіант американської HIMARS) не мають такої ж руйнівної сили, як ракети Taurus, але «з ними можна зробити більше».

При цьому Шольц зазначив: "Радіус дії Taurus складає 500 км, і якщо його неправильно використовувати, він може досягти певних цілей десь у Москві".

Шольц дав зрозуміти, що інші країни, які постачають Україні зброю, забезпечують певні умови її застосування. А для Німеччини такий підхід означав би участь німецьких військових у запусках ракет, сказав Шольц.

«У нашому випадку це означає, що нам довелося б брати участь, щоб цього досягти. А я думаю, що це виключено», - заявив канцлер.

Раніше Шольц говорив, що постачання Києву ракет Taurus загрожує ескалацією війни, оскільки вони здатні досягати російської території.

Крилата ракета класу «повітря-земля» Taurus KEPD 350 виробляється шведсько-німецькою компанією Taurus Systems і має дальність до 500 км.

Читайте АСН в Google News