СБУ затримала ще трьох військкоматівців та посадовця ВЛК, які за хабарі «списували» ухилянтів

22.09.2023, 14:15

Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти нелегальному виїзду до країн Євросоюзу більше сотні потенційних призовників.

Так, у Києві:
затримано двох громадян однієї з країн Південного Кавказу, які продавали підроблені документи про багатодітне батьківство чи волонтерську діяльність.

Також зловмисники виводили своїх клієнтів за кордон через заздалегідь підготовлені лісові стежки на Закарпатті.

На Львівщині:
військові контррозвідники затримали посадовицю відділення рекрутингу та комплектування райвійськкомату, яка вимагала 17 тис. доларів США з двох працівників місцевого підприємства.

В Івано-Франківській області:
затримано начальника одного з районних військкоматів. За хабарі він «списував» місцевих чоловіків з військового обліку за станом здоров’я.

На Черкащині:
повідомлено про підозру секретарю районної військово-лікарської комісії, який «торгував» фіктивними довідками про наявність «тяжких» захворювань. До незаконної діяльності він залучив свого колегу – лікаря ВЛК.

На Кіровоградщині:
затримано посадовця одного із райвійськкоматів, який у змові з членами ВЛК підробляв медичні висновки і продавав їх військовозобов’язаним.

Крім того, на Одещині за матеріалами СБУ 5,2 року тюрми отримав ділок, який намагався переправити за кордон групу ухилянтів поза пунктами пропуску.

Читайте АСН в Google News