Чубаров: Є два варіанти договору про постачання електроенергії до Криму

25.11.2015, 10:02

Наразі є два юридично однаково оформлених варіанти одного договору про постачання електроенергії з України до Криму. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів голова Меджлісу Рефат Чубаров.

За його словами, в одному договорі, який зберігається в Москві та Сімферополі, на який спирається російська окупаційна сторона, написано, що Україна постачає електроенергію до Кримського федерального округу Російської Федерації.

«Після того як навесні стався скандал і Міністерство енергетики України поставило завдання українській компанії, що постачає до Криму електроенергію, з'явився інший варіант, в якому замість Кримського федерального округу написали «на Кримський півострів», - зазначив Чубаров.

Читайте також: Аксьонов закликав жителів Криму «готуватися до гіршого»

При цьому він зазначив, що обидва варіанти договору залишаються витратними для України.

«Якщо з вини російської окупаційної сторони не постачається електроенергія, то російські окупаційні власті щодня платять лише 0,1% від вартості електроенергії, яка мала бути в цей день ними використана. Але якщо українська сторона з якихось причин не постачатиме в цей день електроенергію, то вона повинна виплачувати штрафні санкції у розмірі 20% від вартості електроенергії, яка повинна була йти до Криму», - сказав голова Меджлісу.

Читайте АСН в Google News