Нічна атака 21 червня 2023 року. Що відомо

21.06.2023, 06:28

Під ранок 21 червня, в районі 3 години, запущені російською армією безпілотники-камікадзе, судячи з повідомлень моніторингових каналів, прямували на захід України.

Слідом за східними та центральними областями повітряна тривога поступово оголошується і в західних — спочатку у Житомирській та Вінницькій областях, потім — далі на захід, у Хмельницькій, Чернівецькій та Рівненській.

Протягом з 4 до 5 години ранку були повідомлення про стрілянину ППО по «шахедах» у центрі України, але відомостей про збитих безпілотників чи інші наслідки нальоту поки що немає.

На початку шостої ранку за місцевим часом моніторингові канали та місцеві користувачі соцмереж повідомляли про звуки вибухів у Хмельницькій області. Більше жодної інформації про підсумки нальоту "шахедів" немає.

Безпілотники летіли, судячи з динаміки оголошення повітряної тривоги та сполучення моніторингових каналів, з північного напрямку через центр України на захід країни.

Іранські безпілотники-камікадзе «Шахед» (російські військові перейменували їх на «Герань») летять порівняно повільно, до 180 км/год, і для того, щоб перетнути всю Україну, їм потрібно кілька годин.

Минулої ночі, коли росія запустила Україною кілька десятків «шахедів», більшість із них полетіли на Київ та околиці, але частина вирушила і на захід, до Львова.

Читайте АСН в Google News