Військовий експерт пояснює сенс тактики нічних ударів по Києву з боку боліт

04.06.2023, 17:15

Останній місяць росія активно прагне зірвати контрнаступ ЗСУ та створити враження зруйнованого Києва. Таку думку висловив Андрій Крамаров, офіцер у відставці ЗСУ та військовий експерт.

Він зазначив, що російські атаки на Київ практично щоденні і мають єдину мету - показати руйнування в столиці незалежної України, демонструючи тим самим свою можливість так само зруйнувати всю країну. Це має на меті змусити Україну до переговорів.

Яка мета атак? Наші офіційні особи, наше військово-політичне керівництво відкрито кажуть, що невдовзі розпочнеться український наступ. Про це говорять і наші західні партнери, причому анонсуючи його успіх. Як я розумію, у ворога теж є певна розвідка, яка повідомляє про певний етап готовності української армії. Тому протягом останнього місяця всі зусилля ворога спрямовані насамперед на те, щоб зірвати наш контрнаступ", - зазначив Крамаров

Він також зазначив, що рашисти, не маючи успіхів на полі бою, починають діяти як терористи:

"А як терористи - це насамперед терор проти нашого цивільного населення. Вони мають ідею фікс: створити картинку зруйнованого Києва, щоб показати всьому світу, що вони нібито можуть зруйнувати всю країну, а тому Україна має сідати за стіл переговорів" .

Атака на Київ у ніч на 4 червня - що відомо

Російські окупанти влаштували українцям чергову ніч терору. Сирени почали лунати близько 01:30 4 червня у східних та південних областях, після чого тривога поступово поширилася на всі регіони, у тому числі й на Київ.

У Київській ОВА попередили про підвищену загрозу атаки з повітря. 

Пізніше стало відомо, що на підступах до Києва вже працює ППО. При цьому в столиці було тихо. Відбиття повітряної тривоги в Києві було приблизно о 4:30. Таким чином, у столиці тривога тривала близько трьох годин.

Наразі немає інформації про руйнування в Київській області або про жертв і постраждалих .  

Читайте АСН в Google News