Новий теракт у Краматорську

02.02.2023, 06:52

Нова трагедія – тепер у Краматорську. Увечері 1 лютого російські окупанти завдали ракетного удару по багатоповерховому житловому будинку центру Краматорська з використанням "Іскандеру".

Пошкоджено щонайменше вісім багатоквартирних будинків, один із них повністю зруйнований. Внаслідок обстрілу троє людей загинули, травмовано 21 людину. Під завалами ще можуть бути люди.

У Telegram  ДСНС повідомляється, що внаслідок російського ракетного удару в Краматорську зруйновано з четвертого по перший поверхи чотириповерховий житловий будинок з подальшим займанням припаркованих автомобілів.

Станом на 01:00 2 лютого внаслідок обстрілу рятувальники деблокували тіла трьох загиблих та двох людей врятовано.

Травмовано 21 особу, з них 8 осіб госпіталізовано.

Станом на 7-30 кількість загиблих під час атаки по Краматорську виявилася меншою, ніж повідомлялося раніше.

Як повідомив в ефірі телемарафону голова Донецької ОВА Павло Кириленко, третю людину, яка вважалася загиблою, реанімована і направлена до лікарні Дніпра.

Всього до цього моменту відомо про:
◾️ двох загиблих;
◾️ восьми постраждалих (їх два – важкі);
◾️ 21-й людині, яка звернулася за медичною допомогою.

Також Кириленко уточнив, що масштаб руйнувань ще не встановлюється. Огляд проводитимуть пізніше вранці.

Російські вбивці поки не коментували свою терористичну атаку, проте блогери в мережі вже припускають, якою буде відповідь міністерства вбивств Росії: версія буде традиційною - ракета ППО України. При цьому ці блогери розуміють, що для повного знищення багатоквартирного будинку ракети ППО з бойовою частиною в 140 кг тротилу не достатньо. Вважати просто – 140 кілограм – це приблизно три мішки. Свого часу в Рязані до підвалу затягували цілий фургон «цукору», щоб гарантовано провести теракт. На москві свого часу путін зніс по одному під'їзду в будинках теж набагато більшою кількістю, ніж три мішки, гексогену.

За таких руйнувань ракети ППО явно недостатньо. Але як не хочеться визнавати себе терористами.

Читайте АСН в Google News