Народні прикмети на 30 жовтня: що не варто робити цього дня

30.10.2022, 08:44

Православні цього дня згадують пророка Осію. У народі 30 жовтня називають днем ​​Осія Колесника. У цей час на Русі було прийнято знімати колеса з возів та прибирати літній транспорт на зиму. У народі казали: "На Осію колесо з віссю до весни розлучаються".

Наші пращури помітили, що наші пращури забороняють на Осію ходити в лазню. Це не означає, що не можна митися зовсім. Важливо уникати тривалих водних процедур. Інакше можна набути проблем зі здоров'ям.

Не можна розпочинати нові справи, маючи, як зараз сказали б, хвости. 30 жовтня потрібно доробити все започатковане. В іншому випадку ні в старих, ні в нових справах удачі не буде. У це вірили прапрапрадіди.

Вони ж не радили жінкам 30 жовтня підставляти обличчя вітру – красу здуває, попереджали предки.
Дівчатам не слід 30 жовтня зачісуватися гребінцем, на якому є волосся. У народі казали: скільки їх налічиш на гребені, стільки років доведеться провести на самоті.

Чоловікам у цей день не варто лаятись, особливо у публічному місці. За повір'ями, той, хто прилюдно викидатиме з себе скверну на Осія, втратить дар мови. Можливо, мається на увазі те, що чоловік втратить право голосу.

Читайте АСН в Google News