Зеленський: Донбас зараз – наша мета номер один

27.09.2022, 00:55

Президент Володимир Зеленський заявив, що особливо гостра ситуація зараз складається на Донеччині, де українські військові щосили стримують російську армію.

"Саме там зараз наша мета номер один, оскільки і для окупантів Донбас – все ще мета номер один", - сказав президент України у вечірньому зверненні.

Спроби настання Росії в Донецькій області України увійдуть в історію воєн як одне з найцинічніших вбивств своїх солдатів, заявив Президент України Володимир Зеленський у традиційному відеозверненні в понеділок увечері.

«Незважаючи на очевидну безглуздість війни для росії та втрату окупантами ініціативи, командування російських військових все одно жене їх на загибель. Постійні спроби російського наступу на Донеччині напевно увійдуть в історію воєн як одне з найцинічніших вбивств своїх же солдатів», - сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що побачивши подібні наступи в черговий раз переконує в тому, що «російська мобілізація – відверта спроба дати командирам на місцях постійний потік «гарматного м'яса».

«Вони відчули, що програють і намагаються просто відтягнути цей момент, забезпечити хоч якусь активність на фронті, поставити хоч когось із зброєю в руках замість загиблих», - сказав президент.

На жаль, зазначив український лідер, «російське суспільство поки не усвідомлює всієї жорстокості російської влади щодо свого ж народу». «Але ми маємо зробити все, щоб кожен громадянин Росії визнав, що його ж держава позбавляє його найголовнішого – права на життя», - додав Зеленський.

Він наголосив, що головним завданням для командування зараз є забезпечення української армії зброєю та боєприпасами.

Читайте АСН в Google News