росія готується до тривалої війни в Україні — ISW

13.08.2022, 09:12

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє у своїй аналітиці за 12 серпня, що за інформацією з відкритих джерел можна зробити введення про те, що на Росії готують свій оборонно-промисловий комплекс до тривалої війни в Україні.

Американські експерти звертають увагу на те, що кремль намагається мобілізувати промисловість для підтримки тривалої війни в Україні. Військово-промислова комісія Росії під головуванням мерзенного карлика, якому дуже точну характеристику дали харківські ультрас, готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення та збільшити витрати на 600-700 млрд рублів (близько $10 млрд).

В інституті повідомляють, що кремль намагається мобілізувати промисловість для підтримки тривалих воєнних дій в Україні. Головне управління військової розвідки України (ГУР) повідомило, що кремль ініціював «виробничу мобілізацію» оборонних підприємств на початку серпня, заборонивши деяким співробітникам та всьому керівництву російського державного промислового конгломерату Ростех брати відпустки.

 ГУР додали, що Військово-промислова комісія Росії (росії фашистської) під головуванням президента РФ Володимира Путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, щоб збільшити витрати на 600-700 млрд рублів (приблизно $10 млрд). Російський новинний агрегатор Ura також повідомляв, що головний оленяр Міністр оборони на росії Сергій Шойгу, ймовірно, відвідав завод Уралвагонзаводу, найбільшого виробника танків у Росії та виробника основних бойових танків Т-72, ​​12 серпня. ГУР раніше повідомляв, що Уралвагонзавод зіткнувся з фінансовими проблемами через Західні санкції та невиконання зобов'язань щодо держконтрактів. Якщо це правда, то візит оленяра Шойгу може свідчити про те, що кремль намагається перезапустити або розширити діяльність військово-промислового комплексу.

Раніше ISW повідомляв, що Кремль проводить криптомобілізацію російської економіки , запропонувавши 30 червня в Державну Ду РФ (росії фашистської) поправку до федеральних законів з питань постачання своєї армії вбивць ґвалтівників і мародерів. Поправка зобов'язує російські підприємства, незалежно від форми власності, виконувати російські військові замовлення та дозволяє кремлю змінювати умови праці співробітників. Гидкий карлик підписав поправку 14 липня, яка вказує на те, що кремль продовжить вживати додаткових заходів для розширення прямого контролю кремля над операціями російського військово-промислового комплексу.

Читайте АСН в Google News