Британія передасть Україні ще три ракетні установки M270

11.08.2022, 10:52

Британія вирішила передати Україні ще три ракетні установки M270 та великий запас ракет до них. З таких та аналогічних американських установок HIMARS українська армія завдає високоточних ударів по цілям у тилу росіян.

Про те, що Британія подвоїть кількість переданих Україні установок M270, Бі-бі-сі сказав міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес.

Водночас, про це рішення оголосила прес-служба міністерства оборони, але при цьому навмисно не вказала точну кількість установок. Однак у червні, коли Британія вирішила передати перші M270, у пресу проникли дані, що їх буде три.

Міноборони у прес-релізі додало, що разом із додатковими установками Британія поставить українцям "значну кількість високоточних керованих ракет M31A1, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км".

Бен Уоллес зазначив з приводу передачі нових M270, що Британія "дуже задоволена" тим, як українська армія використовує вже передані їй установки: українці, за словами Уоллеса, ретельно обирають цілі і не марнують боєприпаси.

Міністерство оборони Британії у своєму прес-релізі також нагадало, що Британія вже надала військову допомогу Україні на 2,3 млрд фунтів і подарувала українській армії понад 6900 протитанкових ракет, 120 бойових броньованих машин, 6 броньовиків Stormer з зенітними установками Starstreak та сотнями ракет до них. , понад 16 тис снарядів та іншу зброю, боєприпаси та техніку.

Читайте АСН в Google News