Майно російських та білоруських підприємств на 360 млн грн арештували у Києві

06.07.2022, 07:33

 У Києві наклали арешт на майно російських та білоруських підприємств вартістю понад 360 мільйонів гривень. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України. За даними відомства, у столиці заарештували понад три сотні залізничних контейнерів вартістю понад десять мільйонів гривень.

Також накладено арешт на товарно-матеріальні цінності на суму понад 350 мільйонів гривень. Мова йде, зокрема, про мінеральні добрива, що були ввезені залізничними вагонами в Україну з порушенням митного законодавства. Усе заарештоване майно належить російським та білоруським підприємствам.

Прокурори не виключають повної конфіскації

«З метою забезпечення збереження цього майна як речових доказів та їх можливої конфіскації у подальшому Офісом генерального прокурора на підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду м. Києва накладено арешти. Орієнтовна вартість арештованого майна складає понад 360 млн грн», - ідеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється Бюро економічної безпеки за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

Читайте АСН в Google News