На Росії планують черговий масований обстріл ракетами України

22.05.2022, 09:42

На ранок вісімдесят восьмого дня війни росії проти України було відзначено, що з порту окупованого росією Севастополя випливли (примітка для моряків - це не друкарська помилка) практично дві треті зі складу підводних човнів чорноморського флоту на росії. На причалі Південної бухти залишилося лише два з шести підводних човнів, а також захоплений штурмом у березні 2014 року під час окупації Криму український підводний човен "Запоріжжя".

Про це повідомляє "Радио Свобода".

Нагадаємо, човни проекту "Варшав'янка", здатні завдавати ударів ракетами "Калібр" з підводного становища, що ускладнює фіксацію пуску крилатих ракет.

21 травня оперативне командування "Південь" повідомило, що у Чорному морі триває маневрування великих десантних кораблів і носіїв крилатих ракет: у готовності до застосування понад півтора десятка вбивчих снарядів.

Загалом чорноморський флот на Росії має на озброєнні шість підводних човнів проекту "Варшав'янка": Б-261 "Новоросійськ", Б-237 "Ростов-на-Дону", Б-262 "Старий Оскол", Б-265 "Краснодар", Б -268 "Великий Новгород" та Б-271 "Колпіно". Це багатоцільові дизель-електричні підводні човни. Крім мінно-торпедного озброєння вони несуть крилаті ракети типу "Калібр".

Читайте АСН в Google News