Війна України. Головне до ранку 22 квітня

22.04.2022, 10:03

У ранковому зведенні українського генштабу йдеться про спроби просування армії російських убивць на південь від Ізюма, з метою вийти в тил українському угрупованню на Донбасі (або розсікти його).

За даними преси, Словенія віддасть Україні свої танки Т-72, ​​а натомість отримає від Німеччини нові бронемашини. Офіційних підтверджень поки що немає.

Організація американських держав позбавила Росію статусу постійного спостерігача за напад на Україну.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що відновлення країни коштуватиме мінімум 600 млрд доларів, а зараз і в найближчі півроку їй потрібна термінова допомога у розмірі 4-5 млрд доларів щомісяця.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що РФ мали плани щодо депортації значної частини українців у концентраційні табори на заході Сибіру: їх збиралися на примусові роботи з будівництва нових міст.

Замкомандира "Азова" Святослав Паламар в інтерв'ю Бі-бі-сі повторив, що українські бійці вийдуть з оточеної "Азовсталі" тільки зі зброєю, а для евакуації сотень мирних жителів Маріуполя, які опинилися з ними, потрібне посередництво і гарантії третьої країни.

Читайте АСН в Google News