Олімпіада-2022. Фігурне катання. Причиною затримки нагородження став позитивний допінг тест зірки збірної Олімпійського Комітету Камілі Валії

10.02.2022, 00:45

Портал Inside the Games повідомив ім'я російської фігуристки, яка опинилася в центрі скандалу на Олімпійських іграх у Пекіні. Це 15-річна Каміла Валієва, яка виграла золоту медаль у командних змаганнях. Тест був зданий у грудні минулого року.

Видання The Guardian з посиланням на свої джерела повідомляє, що речовина, знайдена в допінг-пробі одного з російських фігуристів, які виграли командний турнір у Пекіні-2022, не є ліками, які могли б покращити результат спортсмена. Також передбачається, що юридичні суперечки продовжуються з приводу того, була речовина взята в рамках або поза змаганнями.

Заборонена речовина, знайдена в організмі Валія, не є наркотиком. Інформацію про це "Чемпіонату" підтвердило джерело, знайоме із ситуацією. "Допінг-тест Валієвої показав наявність забороненої субстанції в мікродозі. При цьому доведено, що ця субстанція не впливає на покращення спортивних показників", - сказало джерело "Чемпіонату".

У допінг-пробі російської фігуристки Камілі Валії виявили препарат триметазидин. Про це повідомляє заступник генерального продюсера "Матч ТБ" Василь Конов.

"Препарат триметазидин не допомагає спортсмену ніяк. Зовсім. Знайдено в одній-єдиній пробі в грудні. І знайдено мізер. Ні до, ні після в пробах нічого. Цей препарат був знайдений у Сергєєвої на Іграх у Кореї (бобслеїстку дискваліфікували на 8 місяців). Немає жодного допінгу у загальноприйнятому розумінні. Цей серцевий препарат ніяк не впливає на четверні та спортивні показники. Дайте зараз Камілу спокій", - написав Конов на своїй сторінці в соцмережі.

Раніше стало відомо, що приводом для перенесення церемонії вручення золотих медалей команді ДКР із фігурного катання за перемогу в командному турнірі на Олімпіаді-2022 у Пекіні став допінг-тест 15-річної вихованки Етері Тутберідзе.

Окрім Валії, у командному турнірі виступали Марк Кондратюк, а також пари: Вікторія Синіцина та Микита Кацалапов, Анастасія Мішина та Олександр Галлямов.

Читайте АСН в Google News