Трагедія у Дніпрі: упіймати підозрюваного допоміг звичайний перехожий (оновлено)

27.01.2022, 11:12

Як повідомили в управлінні патрульної поліції в Дніпропетровській області, через майже шість годин після трагедії з розстрілом у караульному приміщенні, патрульним управлінням було затримано чоловіка, який може бути причетним до розстрілу військовослужбовців на території Південного машинобудівного заводу.

Зазначається, що це стало можливим завдяки оперативно опублікованій інформацією зі ЗМІ. Сьогодні, близько 9 ранку, спецлінії 102 надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про те, що неподалік міста Дніпра, у місті Підгородне, на вулиці Крайній він побачив чоловіка, схожого за прикметами на військовослужбовця.

Патрульні були негайно відправлені туди командиром батальйону. Інформація громадянина підтвердилася. По вулиці рухався чоловік із предметом, схожим на автомат. Поліцейські затримали його та одягли наручники. Надалі на місце викликали слідчо-оперативну групу.

UPD: у поліції уточнили інформацію - стрілець із Дніпра здався добровільно, до поліції він зателефонував сам і був затриманий

Про це повідомив заступник голови управління ДБР у Полтаві Володимир Шило. У передмісті Дніпра Підгородному Артем Рябчук попросив перехожу жінку викликати поліцію, оскільки свій телефон залишив на місці злочину, розповів Шило. Весь цей час за Рябчука був автомат.

Мотиви події поки що невідомі, слідство встановлює їх.

Нагадаємо, як раніше повідомляла АСН-Україна, у ніч із 26 на 27 січня на території заводу Південмаш сталася трагедія у караульному приміщенні озброєної охорони.

Артемій Рябчук, 2001 року народження, уродженець міста Ізмаїл, з невстановлених причин вчинив стрілянину внаслідок якої загинули п'ятеро інших військових та ще п'ятьох людей було поранено. Про це заявили у поліції Дніпропетровської області.

П'ятеро військовослужбовців, серед яких одну жінку було вбито на місці, ще п'ятеро з пораненнями було госпіталізовано.

Також у мережі розмістили відео події з камери спостереження. Будьте обережні при перегляді - контент 18+

Читайте АСН в Google News