У ніч на 22 січня до Києва прибув літак із США: на борту літака 90 тонн летальної зброї

22.01.2022, 07:51

Як повідомляється на офіційній сторінці посольства США в Україні до Фейсбуку, до Києва в ніч на 22 січня прибула перша партія оборонної допомоги зі США. Літак, що приземлився в аеропорту "Бориспіль", привіз на болту 90 тонн летальної зброї та інших боєприпасів.
Цей пакет допомоги здійснюється в рамках пакету оборонної допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів, прийнятий президентом США Джо Байденом у грудні.

"Ця допомога, що включає близько 200 тис. фунтів (90 тонн - ред.) летальної зброї, у тому числі боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє жорстку відданість Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону", - йдеться у повідомленні посольства.

У посольстві також зазначили, що минулого року США надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 650 млн. доларів. Починаючи з 2014 року США виділили Україні з цією метою допомогу у розмірі 2,7 млрд.

"Сполучені Штати продовжуватимуть надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії", - йдеться у повідомленні.

Читайте АСН в Google News