На Росії відповіли на публікацію NYT про евакуацію сімей дипломатів із Києва та Львова

18.01.2022, 10:20

У МЗС на Росії у відповідь на прохання прокоментувати публікацію заявили, що російське посольство у Києві працює у штатному режимі, повідомляє "Інтерфакс".

Інших деталей підлеглі Лаврова не уточнили.

Нагадаємо, як раніше повідомила АСН-Україна, видання The New York Times з посиланням на високопоставленого співробітника СБУ, написала, що Росія евакуює дипломатів та їхні сім'ї з посольства та консульств в Україні.
За даними видання, це може бути підготовкою до можливого вторгнення Росії та «почасти пропагандою чи хитрощами».

Військових та техніку до кордонів з Україною російське командування почало перекидати ще навесні 2021 року. Дослідники Conflict Intelligence Team у березні писали, що російська армія перекидає артилерію та танки, мотострілецькі та десантні частини. У Росії Воронезької області, що межує з Україною, навесні помітили навіть ракетні комплекси "Іскандер". У січні 2022 року в CIT розповіли про нові свідчення перекидання російських військових та техніки в західні регіони Росії.

Раніше Міноборони повідомило про проведення навчань на полігонах у областях, що межують з Україною – Воронезькій, Білгородській та Брянській, а також у Смоленській області. Туди направлено близько трьох тисяч військових та 300 одиниць військової техніки.

Якщо проросійські сили спробують настати, Джо Байден пообіцяв Володимиру Путіну, що це обернеться "руйнівними наслідками для його економіки".

Читайте АСН в Google News