11 найпопулярніших причин розлучень у всьому світі

04.12.2021, 10:30

У всьому світі кількість розлучень перевищує кількість укладених шлюбів. І з кожним роком ця статистика зростає над створення сім'ї. Чому люди почали частіше руйнувати сім'ї?

Ось список найпопулярніших причин розлучень у всьому світі.

У кожній країні причини розпаду сім'ї різні, кажуть соціологи. Єдине, що поєднує всі подружні пари на планеті – вони не готові терпіти зраду.

Причини розлучень у Європі

Найвищий відсоток розлучень у Бельгії, Чехії та Швеції. Найнижчий - в Італії, Польщі та Ірландії. Що штовхає європейців розлучатися?

Самотність – вигідна

Як думаєте, де найбільше розлучень? У країнах із високим рівнем добробуту населення. Просто шлюб більше не розглядають як фінансову опору. І будь-який член сім'ї може впоратися із труднощами життя на самоті, навіть маючи дітей. Наприклад, найвищий показник розлучень у Бельгії – аж 71%. Просто у цій країні соціальне забезпечення на такому рівні, що можна спокійно жити одному.

Зрада

Згідно з опитуваннями соціологів, європейці не готові терпіти зради та вільні стосунки у шлюбі. Тому одна з найчастіших причин розлучення – інтрижки подружжя на стороні.

Залежності

Часта причина розірвання шлюбу в Європі – алкоголізм та наркозалежність. Так, наприклад, у Великій Британії кожна 12 осіб вживає психотропні препарати. Це стає крахом сім'ї. Також соціологи відзначили почастішання випадків розірвання шлюбу через комп'ютерну залежність одного з подружжя.

Гомосексуальні зв'язки

А ось ще одна причина, через яку часто розлучаються європейці: зв'язок на стороні з одностатевим партнером. Чоловіки терпимо ставляться до таких інтрижок своїх дружин, а європейки пригоди чоловіка з одностатевим партнером терпіти не готові.

Безпліддя чи чайлдфрі

Ненароджені діти – одна з причин, чому розпадаються сім'ї в Європі. Якщо один із подружжя виявляється чайлдфрі – прихильником життя без дітей, а інший хоче малюка – то розлучення неминуче.

Причини розлучень у США

У відсоток розірвання шлюбів також дуже високий. Чому розлучаються американці?

Споживче відношення

Швидка їжа, швидка мода та швидка сім'я. У країні, де все має відбуватися максимально швидко, сім'ю розглядають із споживчої точки зору. Американці не хочуть працювати над відносинами, і коли партнер їх не влаштовує, вони просто змінюють його на іншого. Наприклад, другий шлюб розривають 60% американців, а третій – 71%. Такий показник помітили лише в США, адже наступні шлюби мають бути міцнішими.

Несумісність подружжя

Расова, національна, релігійна різноманітність штовхає американців створення шлюбу, де можуть відрізнятися погляди подружжя життя. Коли у пари різні сімейні цінності, їм важко ужитися.

Грошові проблеми

Хоча США – багата країна, рівень заробітку різних верств суспільства дуже відрізняється. Дві третини сімей у США незадоволені своїм фінансовим становищем. Це штовхає їх розлучатися.

Насилля в сім'ї

Насильство в сім'ї – не рідкісні випадки у США. Американці мають на увазі під ним не лише випадки фізичної розправи, а й приниження, і навіть коли дружина систематично «пиляє» чоловіка.

Зради

Не бажаючи працювати над відносинами, подружжя шукає заміни партнеру, не розриваючи шлюбу. Потім чоловікові з дружиною таки доводиться зустрічатися вже серед адвокатів.

Сексуальне охолодження

Багато пар відмінно підходять емоційно і морально один одному, але в ліжку у них розбіжності. Це прискорює їхній шлюборозлучний процес.

Читайте АСН в Google News