Хто має виключити з раціону хурму: поради нутриціолога

02.11.2021, 19:00

Одну з найпопулярніших ягід в осінньо-зимовий період не рекомендується вживати людям із цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також страждаючим від проблем із підшлунковою залозою та запорами, розповіла експерт. Людям без перелічених захворювань хурма піде лише на користь.

Хурма містить велику кількість цукрів природного походження та вуглеводів, які не здатні надовго наситити організм, розповіла нутриціолог Анастасія Гаврикова у бесіді з РІА Новини Спорт у середу, 27 жовтня. За її словами, вживати ягоду найкраще з продуктами, що містять корисні жири – наприклад, з горіхами. "На день можна з'їдати не більше 200-300 грамів хурми", - наголосила вона.

Крім того, хурма містить вітаміни групи В та вітаміни С та Е, а також калій, фосфор, магній, кальцій, марганець, флавоноїди, поліфеноли та харчові волокна, додала нутриціолог. Ягода також має антиоксидантні властивості та заспокійливу дію, знижує ризики розвитку серцево-судинних захворювань та зміцнює імунітет.

Читайте АСН в Google News