Nord Stream 2 AG повідомила про завершення наповнення першої нитки "Північного потоку 2" технічним газом

18.10.2021, 11:31

Компанія Nord Stream 2 AG заявила на своєму сайті про завершення процедури накачування в першу нитку трубопроводу "Північний потік 2" технічного газу та підготовку до започаткування заповнення другої нитки.

На 18 жовтня процедура щодо заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік - 2» була завершена. Відповідно до плану та проектними вимогами нитка наповнена так званим технічним газом в обсязі приблизно 177 млн ​​м3, що забезпечує рівень тиску 103 бар в газопроводі.

Даного тиску досить, щоб в подальшому розпочати транспортування газу.

Пусконалагоджувальні роботи на другій нитці тривають. Про таких технічних кроках Nord Stream 2 повідомить додатково.

Газопровід "Північний потік - 2" тягнеться від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини і складається з двох ниток загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік. Будівельники повідомили про завершення робіт 10 вересня. Зараз йде процес сертифікації оператора для відповідності проекту умовам газової директиви ЄС. Вона буде проходити в два етапи: спочатку німецький регулятор виробить проект рішення, потім свою оцінку на нього дасть Єврокомісія. Весь процес, згідно з вимогами законодавства, може зайняти кілька місяців.

Читайте АСН в Google News