На Росії продовжують вішати справи на Навального. Цього разу порушили справу про створення екстремістського співтовариства

29.09.2021, 10:53

На Росії тривають слідчі дії проти людини, чиє ім'я не називає Володимир Путін.

На цей раз СК РФ вирішив поставити Олексію Навальному і його найближчим прибічникам звинувачення про створення екстремістського співтовариства.

Навальний, а також колишній директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов і колишній глава штабів політика Леонід Волков підозрюються в створенні «екстремістського співтовариства», а Любов Соболь, Георгій Албурі, Руслан Шаведдінов, В'ячеслав Гімаді, Павло Зеленський, Рустем Мулюков і «інші особи» - в участі в «екстремістський співтоваристві».

Слідство стверджує, що Навальний створив «екстремістський співтовариство» не пізніше 2014 року. Тоді ж до нього приєдналися Волков і Жданов. Згідно зі слідством, діяльність групи була направлена ​​на «зміну основ конституційного ладу, підрив суспільної безпеки і державної цілісності» Росії.

За словами адвоката Навального Вадима Кобзєва, захист не повідомляли про порушення нової кримінальної справи про екстремізм.

Читайте АСН в Google News