В Америці створили найменший літаючий комп'ютер-дрон

28.09.2021, 12:30

В американському приватному дослідному Північно-Західному університеті, що знаходиться в передмісті Чикаго, створили найменший літальний апарат з коли б то створених людиною. Пристрою зараз немає ні рівних ні аналогів.

Вчені, які розробили даний дрон, написали, що у своїй роботі надихалися насінням клена, які і були взяті як прообраз нового пристрою. Комп'ютери будуть в змозі плавно опускатися з висоти, збираючи попутно необхідну інформацію. Виконано літаючі комп'ютери з екологічно чистого саморозвантажного матерала.
Літаючі пристрою з мікрочіпом нагадують пропелери, що дає їм багато часу для збору даних. «Наша мета полягала в тому, щоб додати функцію польоту малим електронних систем. Пристрої будуть використовуватися, щоб стежити за змінами навколишнього середовища, моніторити забруднення повітря, спостерігати за населенням або відстежувати захворювання », - пояснюють дослідники. Після того як мікроскопічні датчики виконають свою функцію, вони швидко розчиняться за невеликий проміжок часу, не впливаючи на екологію планети.

Читайте АСН в Google News