Франція стурбована можливим угодою між Малі і російськими найманцями

15.09.2021, 11:47

Глава Міноборони Франції Флоранс Парлі закликала Малі не укладати угоди з російською приватною військовою компанією «Вагнер».

Виступаючи на засіданні комітету оборони французького парламенту, міністр зазначила, що якщо влада Малі підпишуть таку угоду з ПВК «Вагнер», то це не тільки викличе тривогу, але і зробить безглуздим все, що Франція робила протягом багатьох років і планує зробити для підтримки країн Сахеля.

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан, в свою чергу, виступаючи на засіданні комітету закордонних справ, зазначив, що присутність найманців ПВК «Вагнер» в Малі абсолютно несумісне з присутністю французьких військових у цій країні.

«Втручання такої групи в Малі суперечило б діяльності регіональних і міжнародних партнерів Малі», - вважає глава французької дипломатії.

Раніше Reuters повідомив, що перехідний уряд, створене в Малі після перевороту з переважанням військових, і ПВК «Вагнер» планують підписати угоду, яка передбачає навчання малійской армії і захист високопоставлених чиновників.

У повідомленні говориться, що в західно-африканську країну можуть відправитися близько 1 000 найманців, а ПВК буде щомісяця отримувати 10,8 млн доларів.

У Міноборони Малі повідомили, що їм невідомо про таку угоду, проте уряд відкрито до переговорів з усіма.

Тим часом експерти впевнені, що подібні твердження про можливу угоду ускладнять присутність Франції в регіоні.

Читайте АСН в Google News