У Каліфорнії виборці вирішують долю губернатора

15.09.2021, 10:30

Після того, як губернатор штату Каліфорнія був викритий в тому, що відзначав свято зі своїми прихильниками в елітному ресторані в той час, коли сам просив жителів штату залишатися вдома, його противники подали заяву про його відкликання в березні після збору більш 2 мільйонів підписів.

Які мають право голосу жителі штату Каліфорнія збираються на виборчі дільниці, щоб вирішити питання про відкликання губернатора штату Гевіна Ньюсома через його заходів по боротьбі з коронавірусів і інших питань.

Його критики, в основному прихильники республіканців, заявляють, що обмеження в зв'язку з COVID-19, введені губернатором від Демократичної партії, викликали економічний спад в штаті. Ньюсом також знаходиться під вогнем критики після того, як було виявлено, що він відзначав свято зі своїми прихильниками в елітному ресторані в той час, коли сам просив жителів штату залишатися вдома.

Виборців просять проголосувати "проти" або "за" відставку Ньюсома. Проголосували також можуть віддати свій голос за одного з 46 кандидатів на пост нового губернатора.

Читайте АСН в Google News