США відповіли атакою безпілотника за теракт в Кабулі

28.08.2021, 10:42

Як повідомили в агентстві Reuters, Пентагон здійснив атаку безпілотними літальними апаратами по одному з лідерів угруповання "Ісламської держави", який був відповідальний за планування терористичних атак, буквально через день після того, як в результаті вибуху терориста-смертника в аеропорту Кабула загинули 13 американських військовослужбовців і безліч афганців.
У четвер 26 серпня президент Джо Байден пообіцяв, що Сполучені Штати будуть вистежувати винних у нападі, заявивши, що він наказав Пентагону розробити плани завдання ударів по терористах.

Центральне командування США повідомило, що удар був нанесений в провінції Нангархар, на схід від Кабула на кордоні з Пакистаном.

«Початкові ознаки вказують на те, що мета знищена. Нам не відомо про жертви серед цивільного населення », - йдеться в заяві американських військових. При цьому не повідомляється, чи була мета пов'язана з атакою в аеропорту або ж він причетний до планування ще не скоєних терористичних атак, тому що один з офіційних представників США на умовах анонімності сказав, що удар був нанесений по бойовику Ісламської держави, який планує майбутні атаки.

За словами чиновника, розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper, що злетів з Близького Сходу, вразив терориста, коли той перебував у машині зі спільником з Ісламської держави. Вважається, що обидва були вбиті, додав чиновник.

Ісламська держава Хорасан (ІГІЛ-К), філія бойовиків, раніше боролися з силами США в Сирії та Іраку, заявило, що воно зробило напад в четвер, в результаті якого загинули десятки людей, включаючи афганців, які намагалися покинути країну.

Крім 13 убитих американських військовослужбовців, 18 поранених були доставлені літаком до Німеччини.

Читайте АСН в Google News