Туреччина продовжує вдосконалювати військові безпілотні технології

16.08.2021, 09:30

Туреччина планує використовувати перший вітчизняний ударний дрон Songar для знешкодження вибухових пристроїв за допомогою лазера. Про це агентству «Анадолу» повідомив гендиректор турецької компанії ASİSGUARD Мустафа Бариш Дюзгюн.

Дві розробки ASİSGUARD - мікродрон Salgur і ударний дрон Songar - були вперше продемонстровані на 14-й Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2019 в Стамбулі.

По завершенні IDEF-2019, що проходила з 30 квітня по 3 травня 2019 року, компанія приступила до активних робіт по вдосконаленню дронів.

За словами Дюзгюна, компанія планує розповісти про нові функції малогабаритного дрона і досягнення в сфері розробки модифікацій даної системи на 15-й за рахунком IDEF, яка пройде 17-20 серпня в Стамбулі.

В даний час ASİSGUARD у співпраці з науково-технічним центром TÜBİTAK BİLGEM працює над інтеграцією в Songar високопотужними лазерної установки, повідомив Дюзгюн.

За його словами, проект в першу чергу націлений на задоволення потреб турецької поліції в сфері знешкодження вибухових пристроїв.

«Компанія прагне довести, що завдяки потрібного програмного забезпечення, змінам в системі запуску, можна по-новому використовувати будь-яку платформу, механічно адаптувавши її під будь-які потреби. Впевнені, що це принесе користь на практиці », - сказав він.

Дюзгюн повідомив, що компанія планує експортувати Songar в десятки країн.

«Процес нелегкий. Направили до 100 пропозицій різних країнах. Поки є можливість експортувати в дві країни. Сподіваємося підписати контракти протягом року », - додав він.

Дронь Songar здатні виконувати кілька завдань: визначення зони ураження, нейтралізація противника, передача зображення в реальному часі і т.д.

Безпілотники можуть виконувати завдання на відстані до 10 кілометрів і підніматися на висоту до 2 800 метрів.

Малогабаритні БПЛА здатні нести боєзапас в 200 патронів 5,56х45 мм калібру. Оснащені системою автоматичного ведення вогню.

Читайте АСН в Google News