Поліція затримала в аеропорту керівника зернової держкорпорації при спробі покинути країну

13.08.2021, 12:56

Національна поліція затримала в аеропорту Київ керівника Державної продовольчо-зернової корпорації (ГПЗК) при спробі покинути країну. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Разом з чиновником затримали і його спільника, які спробували в такий спосіб уникнути відповідальності, додають в Нацполіціі.

Напередодні Нацполіція повідомила, що викрила незаконну діяльність чиновників ГПЗК, яка привела до збитку в $ 57 млн.

Посадові особи ГПЗК, за змовою з компаніями-нерезидентами, продавали на експорт зерно за заниженими цінами без отримання попередньої оплати. За цією схемою було продано зерна на $ 231 млн в січні-травні 2021 року.

Також в ході розслідування Нацполіція виявила факти змови між посадовими особами корпорації і страховими компаніями щодо завищення страхових тарифів.

Чиновника затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту "Жуляни" вранці, 13 серпня. Таким чином він намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом з ним затримали і його спільника.

Затриманим уже повідомили про підозру за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте АСН в Google News