У Білорусі заблокований опозиційний сайт "Наша Нива"

08.07.2021, 15:27

Міністерство інформації Білорусі повідомило про обмеження доступу до сайту "Наша нива". Як стверджується, підставою для цього стало поширення інформації, забороненої законом про засоби масової інформації.

Деякі співробітники редакції «Нашої Ниви», в тому числі головний редактор Єгор Мартинович, не виходять на зв'язок. Раніше в Білорусії заблокували інший крупний опозиційний портал - Tut.by

Згідно опозиційним ЗМІ, журналісти видання не виходять на зв'язок, у деяких з них проводяться обшуки. За деякими відомостями, затриманий головний редактор Єгор Мартинович, серед тих, у кого вдома обшук - редактор Андрій Скурко.

 

«Ми не можемо зв'язатися з деякими співробітниками редакції, включаючи головного редактора Єгора Мартиновича. Ми допускаємо, що в даний момент він може бути затриманий, оскільки читачі повідомляють, що в будівлі, де він перебував, бачили співробітників ГУБОПіКа (Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусії. - ред.) », - йдеться в повідомленні .

«У нас немає інформації, що точно відбувається. Так, йдуть обшуки, схоже, затримання. В рамках якої кримінальної справи це відбувається, нам невідомо, хто точно затриманий і чому, теж невідомо. Ми пробуємо розібратися, з ким немає зв'язку. Точно її немає з головним редактором Єгором Мартинович », - заступник головного редактора« Нашої Ниви »Артем Гарбацевіч.



 

Читайте АСН в Google News