Українські прикордонники поки не підтвердили офіційного перекриття пунктів пропуску з Білоруссю

02.07.2021, 21:43

Державна Прикордонна Служба України на своїй сторінці в Facebook повідомили, що в даний час ніхто не почув жодного офіційного повідомлення від білоруських органів по перекриттю кордону. Також в службі категорично заперечують слова Лукашенка щодо масштабної контрабанди зброї з України.

За повідомленням прес-служби, прикордонні наряди ДПСУ, які працюють на "зеленому ділянці" також не спостерігають змін в організації охорони кордону з боку Білорусії.

Варто зазначити, що Державна прикордонна служба України та Держприкордонкомітет Білорусі регулярно опрацьовують спільні аналізи загроз і звіти. За підсумками минулого року, нелегальна транспортування зброї з нашої території через кордон зменшилися в 6,9 рази.

Нагадаємо, як раніше повідомляла ASN Лукашенко заявив про рішення перекрити кордон Республіки Білорусь з Україною.

У свою чергу, спікер МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що українська сторона поки не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі.

Нагадаємо, ввечері п'ятниці 2 липня Олександр Лукашенко звинуватив Україну і ряд країн в причетності до організації в Білорусі "сплячих осередків терористів" під виглядом "загонів самооборони".

Крім того, Лукашенко заявив, що Україна поставляла зброю в Білорусь. За його словами, він доручив білоруським прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною.

Читайте АСН в Google News