У КНДР кажуть про найбільшому кризі країни в історії. Є підозра, що коронавірус проник і в цю закриту країну

30.06.2021, 11:18

Як відомо, після того як в кінці 2019 року стало відомо про епідемію коронавируса COVID-19 в центральному китайському місті Ухань, Північна Корея в повному обсязі закрила кордон в Китай і Росію з початку 2020 року.

Однак в липні минулого року новинне агентство заявило, що людина, що перебіг до Південної Кореї кілька років тому, «незаконно» повернувся в північнокорейський прикордонне місто Кесон і «підозрюється, що він був заражений небезпечним вірусом».

Державні ЗМІ КНДР ніколи не повідомляли, чи був цей чоловік остаточно діагностовано як заражений вірусом COVID-19.

Повідомляється, що в кінці минулого року Північна Корея закрила портові міста Хесан на кордоні з Китаєм і Нампо, в якому знаходиться найбільший порт країни, і заборонила людям в'їзд в Пхеньян з інших міст.

Пхеньян стверджує, що не виявив коронавірусних інфекцій в межах країни, але останній звіт викликав припущення, що ситуація змінилася. За словами міжнародних експертів, США, Південна Корея і Японія почали пошук відповідної інформації.

На засіданні правлячої Робочої партії Кореї у вівторок Кім Чен Ин звільнив високопоставлених членів партії, заявила KCNA, додавши, що вони «знехтували виконанням важливих рішень» про «тривалої державної кампанії по запобіганню надзвичайної епідемії».

Читайте АСН в Google News