У Черкаській області блискавкою вбило двох людей. Ще один в реанімації

28.06.2021, 16:04

У Черкаській області в результаті удару блискавки загинули двоє людей. Ще одна постраждала жінка перебуває в реанімації.

Про це в Facebook повідомила прес-секретар Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської облради Ірина Назарок.

Повідомляється, що сьогодні ввечері в селі Софіївка Черкаського району блискавка вдарила в дерево, під яким знаходилося три людини. Всі троє відпочивали біля водойми і коли почалася сильна гроза - сховалися під дерево.

"На місці медики виявили, що від ураження блискавкою загинув 23-річний хлопець і жінка близько 55-ти років. Ще одну 46-річну жінку медики після надання невідкладної допомоги зараз госпіталізують в Третю черкаську міську лікарню з електротравми після ураження блискавкою. Жінка перебуває в свідомості ", - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, не можна стояти на відкритих майданчиках або ховатися під деревами, якщо очікується гроза. Електрика шукає найкоротший шлях пройти перешкоду, тому бити буде в найвищу точку на обраної нею площі, а це може бути і людина на пустирі. Людям слід уникати виходу на відкрите місце або стояти під деревами, коли є попередження про грозу і блискавки. Вони завжди повинні ховатися під твердою дахом.

Дуже показовим для опису даної ситуації може послужити відео, яке зняли камери зовнішнього відеоспостереження в Індії, коли блискавка влучила точно в дерево під яким стояли четверо індусів. Вони працювали садівниками на Півночі Індії і таким чином вирішили сховатися від дощу. Їм вдалося вижити, але все четверо потрапили до лікарні.

 

Читайте АСН в Google News