Засновник компанії McAfee Джон Макафі наклав на себе руки

24.06.2021, 10:44

Як повідомили в агентстві Reuters, покінчив життя самогубством знаходиться в іспанській в'язниці з жовтня 2020 роки за махінації з податками програміст, бізнесмен зі світовим ім'ям, творець потужного антивіруса Джон Макафі. Як розповів його адвокат, перед цим він залишив дивну передсмертну записку.

Дивним послання є на підставі того, що відразу після арешту восени 2020 року його написав в своєму Twitter повідомлення, в якому сказав, що він не збирається зводити рахунки з життям.

"Знайте, що, якщо я повішуся, як Джеффрі Епштейн, це буде не моя вина", - написав програміст.

Однак, як стало відомо 23 червня, 75-річний творець однієї з найпотужніших антивірусних програм Джон Макафі повісився у в'язниці Барселони. Він очікував екстрадицію в США, де йому висунули звинувачення про несплату податків.
Працівники в'язниці знайшли його в камері повішеним після того, як суд Іспанії ухвалив рішення про екстрадицію Макафі в США. Медики намагалися провести реанімацію, але було вже пізно. У в'язниці Іспанії Макафі провів 8 місяців.

Макафі був прихильником лібертаріанство і вважав, що держава обмежує свободи громадян. Він неодноразово засуджував податкову систему США і вважав її незаконною. У 2016 і в 2020 році він балотувався в президенти США від Лібертаріанської партії.

За даними прокуратури США, бізнесмен не платив податки з 2014 по 2018 рік, а в цей період давав платні консультації, вкладав кошти в криптовалюта і продав право на написання своєї біографії. За цей період Макафі заробив 23 мільйони доларів і не заплатив ні копійки податків.

Читайте АСН в Google News