Податківці обшукали офіс "Київпастранс", звинувачених у несплаті податків і розкраданні бюджетних коштів

23.06.2021, 10:38

Як повідомили в прес-службі ДФС на своїй сторінці Facebook, співробітниками служби були проведені обшуки в КП «Київпастранс» за фактами ухилення від сплати податків і привласнення бюджетних коштів.
Співробітниками ГУ ДФС в м.Києві, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України, в рамках досудового розслідування кримінального провадження викрили посадових осіб одного з комунальних підприємств КМДА в ухиленні від сплати податків, привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

У ДФС встановили, що посадові особи КП «Київпастранс» діючи за попередньою змовою з посадовими особами відокремленого підрозділу комунального підприємства «Київпастранс» - «Дирекція з будівництва та утримання об'єктів транспорту і допоміжної інфраструктури» та іншими суб'єктів господарської діяльності (СГД), в тому числі з ризиковими і транзитними суб'єктами підприємницької діяльності, протягом 2020 привласнили бюджетні кошти при проведенні робіт з реконструкції трамвайної лінії. Загальна вартість робіт склала понад 80 мільйонів гривень, значна частина яких було присвоєно.

Зараз призначено експертизу, в ході якої буде встановлено розмір заподіяної шкоди.

Крім того, встановлено, що ряд осіб, використовуючи реквізити «ризикових» СГД, зробили пособництво посадовим особам одного з товариств в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

На підставі постанови районного суду. Києва співробітники ГУ ДФС в р .. Києві 22 червня 2021 провели обшуки приміщень за юридичною та фактичною адресою КП «Київпастранс».

За результатами обшуків виявлено та вилучено фінансово-господарську документацію КП «Київпастранс» та комп'ютерну техніку. Вищезазначені документи, після завершення їх огляду будуть визнані речовими доказами в кримінальному провадженні.

Досудове розслідування триває.

"Йде щоденна робота по виявленню фактів ухилення від сплати податків і неправомірного використання коштів з бюджету міста. Модернізація інфраструктури в столиці має бути одним із пріоритетів, а влада Києва забезпечити існування сучасної транспортної інфраструктури та її комфортне використання для жителів і гостей столиці. ДФС не дозволить займатися розтратою бюджетних коштів, і продовжить жорстко реагувати на будь-які прояви порушень. Всі фігуранти кримінальних проваджень будуть притягнуті до відповідальності ", - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Читайте АСН в Google News