Очередной фейл нелюбителей украинского языка

16.06.2021, 21:57

Чергова дівчина, на цей раз студентка Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди нецензурно висловилася щодо української мови. При цьому видно, що це була не обмовка, а цілеспрямоване плюндрування державної мови. І, не дивлячись на те, що свій спіч студентка присвятила своїй "наукової роботи", редакції ASN незрозуміло: від великого чи розуму це було зроблено, адже тільки останнім часом було кілька яскравих прикладів того, що перш ніж щось говорити необхідно подумати .

Відео опублікували в Facebook-спільноті "Мова на часі".

Відповідне відео дівчина опублікувала на своїй сторінці Instagram, де вона представлена ​​під ніком rrito.burrito, але пізніше видалила.

"Пишу курсову роботу на е *** ом українською мовою, і розумію, що влада мене ущемляє і мої права", - поскаржилася дівчина.

Дівчина обурюється, чому вона не може в Україні писали курсову роботу російською мовою.

"Чому це я не можу писати свою наукову роботу на російській? Хіба на українському це буде більш інформативно? Якщо так подобається український - беріть і переводите. Чому ви гвалтуєте мене, мою психіку і нерви", - дивується дівчина.

У коментарі до відео дівчина написала, що вона розуміє вчених, які виїхали з країни. Тому що їх, написані російською мовою наукові роботи виявляються неефективними в Україні.

За словами дівчини, вона працює на "швидкій", і там її змушують розмовляти українською. Крім того, вона сказала, що ламану українську в їх магазинах їм не подобається чути. Також тих, хто хоче, щоб на українському розмовляли люди, які її не знають, вона назвала "сумнівними патріотами".

Крім того, організація "Мова на часі" закликала мовного омбудсмена, і Харківський Центр швидкої допомоги, де працює дівчина, негайно відреагувати на її поведінку.

У коментарях користувачі пишуть, що за такі висловлювання її потрібно депортувати з країни. Також відзначають, що таким людям не місце в Україні.

Чому вони так виражаються? Що спонукає їх? Скільки коштують такі речі? Адже завтра - післязавтра буде - "ой, вибачте, це і я, і не я"
Людина просто ненавидить українську мову так сильно, що готовий навіть англійською писати роботу, аби не українською
І хтось повірить, що ось це нерозумна істота пише наукову роботу? За неповагу до державної мови треба карати таких покидьків
Що це "істота" робить в Україні. Воно зайняло чиєсь місце і вчиться в українському вузі. Ось собі дозволяє своїм огидним ротом таке говорити, тим більше писати
Одного не розумію, як, отаке, може вчитися в престижному українському університеті.

Читайте АСН в Google News